Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
8/9 2020 07:16:55
Ultimata KolmÄrden 2021
Ultimata KolmÄrden 22e maj 2021


Den 22:e maj kommer den fjortonde upplagan av Ultimata KolmÄrden att genomföras. TÀvlingen har tvÄ klasser; dam och herrklass.

2021 Ärs upplaga kommer att gÄ pÄ precis samma bana som de tre senaste Ären. Har vi tur har jag lyckats fÄ till kartan sÄ vi kan utnyttja den nyritade O-ringenkartan.

TC kommer att vara pÄ Gaddens vall, dÀr vi varit de senaste Ären.

Det blir en lika tidig morgon som varje Är. Fem minuter före start kommer Björn Fiander till vÀxlingsplatsen. 06.00 gÄr starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer drygt tvÄ mil paddling i smala KolmÄrdssjöar, en paddling som ocksÄ innehÄller ett par lyft. Ett av lyften Àr knappt 2 km och den som har ork, eller en lÀtt kajak som tÀvlingsledaren, dÀr kan tjÀna tid.

Paddlingen tar ca 3-4 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige Àr pÄ grusvÀg men detta Àr nÄgot annat. Det börjar visserligen pÄ vÀg men det gÄr uppför, sÄ mycket det gÄr faktiskt. Redan efter fyra kilometer börjar stigningen frÄn 10 möh till KolmÄrdens högsta punkt pÄ 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling pÄ bÄde lÄngsamma och snabba stigar. Avslutningen pÄ en dryg halvtimme sker pÄ grusvÀg

Sista etappen Àr en orienteringsbana. 16 kontroller dÀr kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder "höjden uppe pÄ", och det Àr inga smÄ punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre smÄberg. I och med att kontrollerna alltid Àr högst upp sÄ Àr det relativt lÀttorienterat - Àr du inte högst upp Àr du inte framme! Banan Àr utmÀrkt med reflexstavar Äret om och alla Àr vÀlkomna att trÀna pÄ banan.

I mÄl vÀntar en magnumflaska cider till varje fullföljande och vinnaren i dam- resp herrklass fÄr tusen kronor kontant i handen och Àran att ha vandringspriset hemma ett Är. TvÄan och trean fÄr ocksÄ penningpriser.

Aktuell startlista 2021;

Damer:

Herrar:
Ola OppÄs, KolmÄrden Adv
Björn Fiander, Nyköpings forsfarare
HÄkan Lindgren, KolmÄrden Adv
Tobbe Pettersson, Team Create
Jonas Viklund, KolmÄrden Adv
Oskar Engberg, KolmÄrden Adv
Pontus Johnsson, KolmÄrden Adv
Magnus Blomgren, KolmÄrden Adv
Mats RöjgÄrd, KolmÄrden Adv
Henrik Vuorinen, KolmÄrden Adv
PÀr Alenbrand, KolmÄrden Adv
Christer Casselsjö, KolmÄrden Adv


Lag/Duo/Trio/Kvartett:Vill du tÀvla men har ingen kajak? Mejla Erik pÄ Nomado Kayak sÄ kan han nog skaka fram nÄgot. erik AT nomado.se


VÀlkommen med frÄgor och din anmÀlan pÄ; olaoradd AT gmail.com

PM 2019 , funkar för 2021 ocksÄ
PM

Banöversikt

Kartor:
Inga kartor ingÄr i startavgiften. Det har nÀmligen visat sig att de flesta av de tÀvlande skrivit ut kartorna i förvÀg.


E1 - Paddling (.jpg)
E2 - Cykling (.pdf).
E2 - Detaljerad cykelkarta vÀst (.pdf).
E2 - Detaljerad cykelkarta öst (.pdf).
E3 - Orientering (.pdf)

GPS-filer:
E2 - Cykling (.gpx)
Högerklicka och vÀlj "Spara lÀnk som.."

VĂ€lkomna!
Ultimata KolmÄrden
16 maj 2020, Sveriges tuffaste solotÀvling. Mer info.

KolmÄrden EXtreme
20 maj 2018


Ultimata KolmÄrden, Hall of fame
HÀr finns resultaten frÄn alla Ärs Ultimata KolmÄrden, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2020 info@kolmardenadventures.com