KAR
i samarbete med

Rejlers - Generating Ideas... every day!

Nomado kayak

Noname

Svenska Multisportcupen


Gästbok * Historik


28/3 2006 22:56:05
Kolmården Open #1
Igår, 27 mars, utkämpades en hård kamp i Jurslas skogar och inne i centrala Åby.

På den inledande sträckan stötte deltagarna på svårigheter med underlaget, den hårda snön som varit hade blivit porös och gav nu vika. Förändringen av väderleken skulle längre fram i loppet få konsekvenser. När klungan entrade växlingzonen så tvingades en av förhandsfavoriterna, Henrik Vuorinen, att avvika pga problem med materialet. Henrik valde dock att fullfölja de sträckor som han kunde med sitt material.

Klungan gav sig ut på en hård, blöt och tuff MTB-O. Det var upplagt för många vägvalsvarianter, frågan alla ställde sig var om detta skulle vara tillräckligt för att spräcka klungan. När klungan passerade CP3 på Gröna gatan insåg Race Directorn att nästa CP skulle bli för riskfylld pga rådande isgator. Race Directorn lyckas stoppa och samla ihop klungan precis innan CP4 och köra en omstart. Klungan forsatte vidare mot växlingzonen för gå ut på en orientering.

Ännu en gång tvingas Race Directorn fatta ett tufft beslut, sista sträckan stryks (pga mörker och isgator; safety first).

I växlingzonen fattas ett snabbt beslut utav de tävlande, att offra några sekunder på att hänga på sig lampor. Solen hade precis gått ner och dimman låg tät. Inget ledljus från himlen som skulle hjälpa. Orienteringen löpte nerför en sydslutning, genom centrala Jursla, där bl a ett par utbrytningsförsök misslyckades. Ner på en norrslutning och vidare på en svår skrå och kompasssträcka. Med sina små diodlampor tog sig klungan fram mot sista CPn. Dock utan ett avgörande. Efter en ursinnig spurt mot mål, som splittrade klungan, kom deltagarna in en efter en.
Resultat:
Terränglöpning 20:40
MTB-O 50:20
OL 27:50
Totalt 1:38:50

Race Director
Joel Birath
Skriv ut
© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com
  admin