KAR
i samarbete med

Rejlers - Generating Ideas... every day!

Nomado kayak

Noname

Svenska Multisportcupen


Gästbok * Historik


30/12 2023 19:00:00
Ultimata Kolmården 2024
Den 18:e maj kommer den sjuttonde (17!!!) upplagan av Ultimata Kolmården att genomföras. Tillställningen har två klasser; dam och herrklass.

2024 års upplaga kommer att ha samma bana som vanligt.

Tävlingscentrum kommer att vara på Gaddens vall, där vi varit de senaste åren.

Det blir dock en lika tidig morgon som varje år. Fem minuter före start kommer Björn Fiander till växlingsplatsen. 06.00 går starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer drygt två mil paddling i smala Kolmårdssjöar, en paddling som också innehåller ett par lyft. Ett av lyften är knappt 2 km och den som har ork, eller en lätt kajak där kan tjäna tid.

Paddlingen tar ca 3-4 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige är på grusväg men detta är något annat. Det börjar visserligen på väg men det går uppför, så mycket det går faktiskt. Redan efter fyra kilometer börjar stigningen från 10 möh till Kolmårdens högsta punkt på 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling på både långsamma och snabba stigar. I år finns ett par nya hyggen på loopen längst i NO där stigen kan vara svår att följa, att cykla den är i det närmaste omöjligt. Avslutningen på en dryg halvtimme sker på grusväg

Sista etappen är en orienteringsbana. 16 kontroller där kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder "höjden uppe på", och det är inga små punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre småberg. I och med att kontrollerna alltid är högst upp så är det relativt lättorienterat - är du inte högst upp är du inte framme! Banan är utmärkt med reflexstavar året om och alla är välkomna att träna på banan.

I mål väntar en magnumflaska cider till varje fullföljande vän och snabbaste vän i dam- resp herrklass får tusen kronor kontant i handen och äran att ha vandringspriset hemma ett år. Tvåan och trean får också penningpriser.

Målet obemannat efter kl 21:00. De som går i mål efter det noterar sin målgång genom ett meddelande till tävlingsledaren. Går ni ut på sista sträckan efter kl 16:00 kan det vara läge att packa ihop väskan och låsa cykeln så att väskan inte blir fågelhackad och cykeln inte snodd av nån.

Den felbyggda trappan vid Tintomaras trappa är nu riven av kommunen. Men vi följer som de senaste åren orange led som går ovanför eremiten Jacobs grotta och Tintomaras trappa. Det är alltså ca 400 efter E2:1, precis efter stocken tvärs över stigen och lilla bäcken som man nu ska hålla höger.

Tävlande2024;

Damer:


Herrar:
1. Ola Oppås, Kolmården Adv
2. Håkan Lindgren, Kolmården Adv
3. Tobbe Pettersson, Team Create
4. Henrik Pilvinge, Kolmården Adv
5. Jonas Viklund, Kolmården Adv
6. Peter Röök, Stockholm Multisport
7. Björn Fiander, Nyköpings Forspaddlare
8. Martin Ahlbom, Team MEJA
9. Christer Casselsjö, Kolmården Adv


Lag/Duo/Trio/Kvartett:


Vill du vara med och tävla men har ingen kajak?
Kolmården Adventures kanske kan ha någon kajak för uthyrning, allt från vingel till brygga, hör av dig till tävlingsledaren.

Välkommen med frågor och din anmälan till; henrik.pilvinge AT gmail.com

PM 2024
PM

Banöversikt

Kartor:
Inga kartor ingår i startavgiften. Det har nämligen visat sig att de flesta av de tävlande skrivit ut kartorna i förväg.

E1 - Paddling (.jpg)
E2 - Cykling (.pdf).
E2 - Detaljerad cykelkarta väst (.pdf).
E2 - Detaljerad cykelkarta öst (.pdf).
E3 - Orientering (.pdf)

GPS-filer:
E2 - Cykling (.gpx)
Högerklicka och välj "Spara länk som.."

Välkomna!
Skriv ut
© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com
  admin