KAR
i samarbete med

Rejlers - Generating Ideas... every day!

Nomado kayak

Noname

Svenska Multisportcupen


Gästbok * Historik


17/8 2015 20:23:48
KA i Åre 2015
Årets stora KA-arrangemang, KEX, var samarbetspartner med Haglöfs Åre extreme challenge i år. Vinnarna i multisportklassen på KEX Emil Dahlqvist resp Malin Hjalmarsson klarade sig fint även i Åre och tog en varsin fjärdeplats. Även KA-medlemmar var med i Åre. Under veckan före sportade familjerna Olsson/Wengelin, Lindgren/Söderström, Lagher, Gundberg och Röjgård omkring runt Skutan. Lagom till tävlingshelgen anslöt även Jenny & Karin som tack vare helgens nära partnerskap bodde billigt på storhotellet.
Årets tävlingsförhållanden präglades av en sen vår vilket orskade mycket snö på Skutan och massor av vatten i forsen. Tävlingsledningen rekommenderade våtdräkt för paddlingen eftersom det inte var badtemperatur i vattnet. Ja, en sån uppgift kände tydligen alla manliga KA:are att de måste kolla. Ola och Mats fick lära sig att lätta kajaker också rör sig snabbt sidledes i forsen. Det gav ett varsitt bad om än inte under tävlingloppet. Håkan drog ett frivilligt dopp i älven efter att han klarat forsen i ett träningsåk. Andreas hann inte gunga in sig i båten förrän starten gick och fick en blöt och kallstart på sitt tävlingslopp.
Loppet ja, paddlingen flyttades från ordinarie sträckning med Indalsälvens fors, och istället paddlade alla klasser en bana med ett lyft på Åresjön. Paddlingen präglades av olika grupper där de tävlande använde varandras vågor. Det var ganska kyligt väder med en västlig vind som mojnade. Finspångskonotisten Jocke Lindberg imponerade stort på oss och var solo på paddlingen mer än sju minuter snabbare någon annan. Det är skillnad på specialister och multisportare. Ola var snabbast av KA:arna följd i ordning av Håkan, Mats och Andreas. Upp över Skutan brukar paddelspecialisterna få det lite tungt. Så även denna gång, men i år underlättade snön löpningen en del genom att jämna ut underlaget. Hela de 300 översta höjdmetrarna gick på snö. Lagom till tävlingen nådde Skutans topp sprack himlen upp och snö och sol strålade. Mats tog spetsen i klubbkampen under löpningen. Andreas kom igång efter sin kalla paddling och passerade Håkan under nedförslöpningen. Under den avslutande cyklingen hade undertecknad gelfest. 5 paket är ordentligt lördagsgodis. Detta och en mjukstart på trampandet gjorde att benen höll för mig hela vägen. En total 20:e plats, seger i Classic-klassen, strax före segrande dam och 10 % efter totala segraren blev mitt resultat. Andreas fortsatte starkt och passerade Ola i slutet, och gick in på 34:e plats. Ola å sin sida bet ihop i spurten och tog hem kampen om bronsplatsen i Classic. Håkan gjorde en solid insats i stil med föregående år och landade på 48:e plats. JenKa startade i en senare startomgång med duo och lag. De körde säkert på till 5:e plats i duo dam.
Skriv ut
© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com
  admin