KAR
i samarbete med

Rejlers - Generating Ideas... every day!

Nomado kayak

Noname

Svenska Multisportcupen


Gästbok * Historik


2/2 2010 20:12:17
Ultimata Kolmården 2010
Resultat från årets tävling finns här

Den 22:e maj kommer den tredje upplagan av Ultimata Kolmården att genomföras. Tävlingen har två klasser; dam och herrklass. Dessutom kan man anmäla sig som lag men den tävlingen räknas inte riktigt och har inget pris.

Årets upplaga kommer att gå på precis samma bana som förra året. Till förra året lättade vi upp cykelslingan lite och flyttade upp första kontrollen på orienteringen. Justeringen uppskattades av alla så vi kör likadant i år igen.

Det blir en tidig morgon på Åby IP. 06.00 går starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer två mil paddling i smala Kolmårdssjöar, en paddling som också innehåller ett par lyft. Ett av lyften är ca 2 km och den som har ork där kan tjäna tid.

Paddlingen tar ca 3,5-4,5 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige är på grusväg men detta är något annat. Det börjar visserligen på väg men det går uppför, så mycket det går faktiskt. Redan efter en kilometer börjar stigningen från 10 möh till Kolmårdens högsta punkt på 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling på både långsamma och snabba stigar. Avslutningen på en dryg halvtimme sker på grusväg.

Sista etappen är en orienteringsbana. 14 kontroller där kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder "höjden uppe på", och det är inga små punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre småberg. I och med att kontrollerna alltid är högst upp så är det relativt lättorienterat - är du inte högst upp är du inte framme! Banan är utmärkt med reflexstavar året om och alla är välkomna att träna på banan.

I mål väntar en magnumflaska cider till varje fullföljande och vinnaren i dam- resp herrklass får tusen kronor kontant i handen och äran att ha vandringspriset hemma ett år. Tvåan och trean får också penningpriser, summan beror lite på antalet deltagare.

Den fullföljande som har kortast total växlingstid vinner ett specialpris. I fjol hade Sonny från Lundhags totalt en knapp minut så det är ungefär så snabb man måste vara för att vinna det priset.

Det går att anmäla sig redan nu. Skicka ett mail enligt nedan med önskemål om klass, kajaktransport och ev boende. Startavgiften är 350 kr och betalning önskas helst till Kolmården Adventures bankgirokonto, 5589-0545, senast innan startskottet går.

Anmälda;
Ola Olsson Rejlers-Kolmården Adv
Joel Birath, Rejlers-Kolmården Adv
Olof Sundström, Mr(&Mrs) Smith
Fredrika Alvarsson, Rimforsa (betalt bg 2010-05-24)
Peter Alvarsson, Rimforsa (betalt bg 2010-05-24)
Mats Röjgård, Rejlers-Kolmården Adv (betalt bg 2010-05-21)
Henrik Vuorinen, Rejlers-Kolmården Adv
Jonas Lindkvist, Herkules
Christofer Fredriksson (betalt bg 2010-05-21)
Theo Öjerteg, Rejlers-Kolmården Adv (betalt bg 2010-05-19)

Intresse har visats av;
John Andén,
Peter Villadssen, Proteam.dk
Johan Hasselmark, FJS

Fjolårsvinnaren och förfjolstrean Johan Skärskog har avböjt deltagande i år. Han avstår för han mår så dåligt efter Ultimata Kolmården för den är så otroligt jobbig, både fysiskt och psykiskt.

Vill du tävla men har ingen kajak? Mejla Erik på Nomado Kayak så kan han nog skaka fram något.
erikATnomado.se

Det finns ett vandrarhem i Åby, vi rekommenderar att ringa dem för boende.
http://www.abyvandrarhem.se

Välkommen med frågor och din anmälan på;
olao AT home.se

PM

Banöversikt

Kartor:

E1 - Paddling (.jpg)
E2 - MTB (.pdf).
E3 - Löpning (.jpg)
Skriv ut
© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com
  admin