Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
6/1 2012 17:24:30
FAQ KolmÄrden Adventure Race
FrÄga
Är KolmĂ„rden Adventure Race Ă€ven öppen för glada amatörer?
Svar
SjÀlvklart! Banan och passar utmÀrkt för dig som vill prova pÄ multisport för första gÄngen. Du behöver en egen mountainbike, men kanot kan du hyra i samband med anmÀlan.

FrÄga
Om man blir sjuk eller ej kan vara med av nÄgon annan anledning vilka regler gÀller för detta? FÄr man tillbaka nÄgonting av anmÀlningsavgiften?
Svar
Vi betalar inte tillbaka anmÀlningsavgifter. DÀremot gÄr det bra att byta klass eller försöka sÀlja sin plats.
Vi rekommenderar alla tÀvlande att teckna Folksams försÀkring Startklar, se Folksams hemsida:
http://www.folksam.se/forsakringar/idrotta/startklar
Genom Startklar kan man fÄ tillbaka startavgiften vid sjukdom/skada mot lÀkarintyg. Startklar gÀller för ett obegrÀnsat antal motions-och tÀvlingsarrangemang under ett Är frÄn tecknandet.

FrÄga
Är det tillĂ„tet att paddla tvĂ„mannskajak, sk K2?
Svar
PÄ KAR 2014 kommer det inte vara tillÄtet med K2 dÄ det Àr en deltÀvling i svenska cupen.

FrÄga
Jag har inte paddlat kajak tidigare och Àr tveksam till om jag kommer att klara av paddlingen om det gÄr vÄgor. Vad ska jag göra?
Svar
Paddlingen kommer att gÄ pÄ mindre sjö, men Àven dÀr kan det bli vissa vÄgor. De kajaker som vi hyr ut under tÀvlingen Àr stabila turistkajaker. Har man inte paddlat kajak tidigare gÄr det naturligtvis att gÄ runt Àven i dessa. Om vÀdret skulle vara bedrövligt och vi gör bedömningen att paddlingen Àr alltför utmanande sÄ kommer vi att ta paddlingen pÄ en alternativ och mer skyddad rutt.

FrÄga
Man anvÀnder ju egen utrustning, t.ex. MTB samt eventuellt Àven kajak/paddlar etc. Hur kan man försÀkra sig om att utrustningen inte stjÀls eller pÄ annat sÀtt försvinner nÀr man Àr ute pÄ ett annat delmoment? Antar att de tÀvlande inte hÄller pÄ med lÄs och dylikt.
Svar
Vi har en vÀxlingsfÄlla dÀr alla tÀvlande förvarar den utrustning som för tillfÀllet ej anvÀnds. Under hela tÀvlingens gÄng finns det funktionÀrer i vÀxelfÄllan, du behöver inte vara orolig för stölder.

FrÄga
Hur mycket tid fÄr man med kartan innan start? ...och fÄr man dÄ ut samtliga kartor eller fÄr man en ny karta inför varje delmoment?Svar
Du har gott om tid med kartan innan starten gÄr. Vi öppnar registreringen nÄgra timmar före start och i och med det har du tillgÄng till alla kartor för dagen.

FrÄga
AnvÀnds utrustningen under mer Àn ett moment? ...tex om man paddlat och sen ger sig ut pÄ MTB, kan det bli sÄ att man kommer till ett nytt moment dÀr man ska paddla igen?
Svar
Det kommer bara var ett paddelmoment, det Àr allt vi avslöjar för nÀrvarande...
AIM Challenge KolmÄrden
KolmÄrden Adventures arrangerar 2024 AIM Challenges fjÀrde multisporttÀvling i KolmÄrden en destination som andas multisport Àventyr och upplevelser Mer info.

Ultimata KolmÄrden
18 maj 2024, Sveriges tuffaste privata tillstÀllning. Mer info.

Ultimata KolmÄrden, Hall of fame
HÀr finns resultaten frÄn alla Ärs Ultimata KolmÄrden, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com